Tone Excel Simkad; Pernahkah Anda Dengar, Lihat Atau Menggunakannya?

Tone Excel Simkad adalah Simkad Handphone Yang Amat Istimewa Kerana Ia Menjimatkan Dengan Cara Rebet Cashback, Bonus Topup, Bonus Tahunan, Free Data Internet, Free Insuran Takaful, Bonus Big Point, Cabutan Bertuah, Diskaun Hebat Tune Hotel, Free Tiket Air Asia, Pinjaman Pelajaran, Kesihatan, Pakej Umrah atau Pelancungan Dan Yang Paling Best Boleh Buat Duit Sampingan Dan Pendapatan Pasif Sepanjang Hayat. Promote Sekali Tetapi Duit Masuk Berkali-kali Setiap Bulan, Setiap Kali Topup…

YA anda mungkin pernah mendengar atau melihatnya. TV3 pun sudah beberapa kali menyiarkan berita kejayaan Tone Excel Simkad ini. Lihat Video ini.

Tetapi anda masih belum bertukar kepada Simkad Tone Excel ini, kenapa?

“Sekiranya anda belum  mendengar atau melihatnya bersyukurlah kerana anda sekarang telah ditakdirkan bertemu dengan peluang penjimatan topup handphone anda dan peluang menjana pendapatan sampingan atau bisnes paling hebat jika anda mahu yang mungkin akan merubah takdir kehidupan anda menjadi lebih baik sekiranya anda bertindak segera. Atau sekurang-kurangnya dalam keadaan ekonomi yang semakin meruncing ini  kita boleh berjimat cermat dalam perbelanjaan dengan cara bertukar kepada Tone Excel Simkad”.

Khas Kepada Yang Buat Bisnes Online.

Adakah anda buat bisnes online atau bisnes sampingan tetapi masih belum menyertai bisnes ini, kenapa?
– Anda mungkin ragu-ragu kerana tidak yakin dengan potensi yang bisnes simkad ini boleh memberi keuntungan yang besar.
– Anda mungkin seperti saya dulu merasakan ToneExcel Simkad ini satu lagi program jualan langsung ala MLM kerana anda mungkin pernah menyertai MLM dulu tetapi gagal.  Lebih parah lagi kalau anda pernah ditipu oleh syarikat pengambil deposit haram seperti “Pak Man Telo” satu ketika dulu
– Anda mungkin merasakan bisnes Tone Excel Simkad ini keuntungannya terlalu kecil dari apa yang anda dapat sekarang.
– Mungkin juga Anda rasa sukar untuk menjual simkad Tone Excel ini kerana terlalu banyak diluar sana yang menjual simkad dengan harga yang lebih murah
– Ataupun anda sudahpun ada produk anda sendiri dan anda bangga dengannya dan tidak ada masa lagi untuk menjual produk yang lain.
– Mungkin juga anda sudahpun menjual produk orang lain yang mempunyai permintaan yang agak tinggi dan anda berpuas hati dengannya.

Jika anda mengatakan YA sebenarnya anda SALAH.

+ Mari saya ceritakan kisah saya. Saya telah mengenali sifu Mazelan Abas, Sifu ToneExcel Simkad ini sejak dari 2009 lagi sewaktu saya belajar membuat website dengannya. Beliau telah mengajak saya join bisnes ini pada 2010 tetapi saya bertangguh-tangguh kerana saya masih ragu-ragu ketika itu. Ini mungkin disebabkan saya telah serik dengan pengalaman lalu ketika menyertai bisnes MLM menyebabkan saya amat berhati-hati.

Awal tahun ini entah macamana tergerak hati saya hendak call dia balik untuk bertanya khabar. Alangkah terkejut saya bila beliau mengatakan pendapatannya telah mencecah RM 800,000 sebulan dengan bisnes ToneExcel ni. Mulanya saya agak kurang percaya dan bertanya sekali lagi. Memang betul kerana dia sendiri pun tidak percaya dan katanya macam tak masuk akal bila duit terus masuk keakaun banknya dan semakin meningkat. Ok nanti saya ceritakan bagaimana ini boleh berlaku.

+ ToneExcel bukan syarikat jualan lansung tetapi adalah satu syarikat telekomunikasi yang sangat kreatif menjalankan bisnes nya berdasarkan konsep berkongsi keuntungan dengan pelanggannya dengan cara membuat promosi bersama. Dengan itu kos pengiklanan dapat dikurangkan berlipat kali ganda dan keuntungan dikongsi bersama.
 

** Syarikat Tone Excel ini bekerjasama dengan Tune Talk anak syarikat Tune Group yang mana Celcom mempunyai memiliki 38% saham didalamnya. Tune Talks adalah  anak syarikat kepada Tune Group yang memiliki Air Asia, Tune Hotel, Tune Insurance dll lagi.

+ Keuntungan menjual simkad ini kecil? Jawapannya tidak. Menjual top up lagi kecil keuntunganya dan memerlukan modal yang lebih besar seperti membuka kedai dan terpaksa membayar bil-bil yang lain. Kenapa mereka masih untung? Ini disebabkan terlalu ramainya bilangan pengguna telepon maka ramailah yang beli topup kan?. Lihat saja berapa banyak kedai top diseluruh negara.

*Keuntungan menjual simkad TE ini adalah amat besar kalau kita tahu tekniknya. Keuntungan bukan dari jualan simkad sahaja tetapi adalah dari komisyen-komisyen yang lain dan keistimewaan lain yang dikongsi oleh Tune Talk Tone Excel ini kepada pelanggannya.

** Potensinya amat besar kerana dianggarkan pengguna handphone sekarang ini melebihi 41 juta pengguna dimalaysia dan 34 juta darinya adalah prepaid. Pengguna ToneExcel Simkad hanya baru 2% dari jumlah itu.

+ Menjual simkad Toneexcel ini amat mudah dan amat menguntungkan kerana modalnya kecil tetapi permintaannya amat tinggi kerana ianya adalah produk keperluan  harian. Orang akan tetap beli walaupun dalam keadaan ekonomi yang tidak baik sekalipun. Tidak hairanlah antara orang yang paling kaya didunia sekarang ini namanya Carlos Slim Helu hanya menjalankan bisnes telekomunikasi. Itupun baru  di Mexico sahaja. 
Walaupun banyak lagi syarikat2 Telco diluar sana menjual dengan harga lebih rendah tetapi tidak sama dengan ToneExcel Simkad ini kerana simkad ini berbeza. Terlalu banyaknya keistimewaan yang ada padanya yang tidak ada pada simkad dari syarikat Telco lain.
+ Ok sekiranya anda sudah ada produk sendiri atau menjual produk orang lain dan anda sangat berpuas hati dengannya, tidak mengapa. Teruskan.
 
*Anda boleh terus menjual produk anda dan pada masa yang sama anda boleh menjual simkad ToneExcel ni kerana hendak berniaga pun anda perlukan handphone kan?
Jadi anda boleh buat secara sambilan dengan menjadikan bisnes simkad ToneExcel ini sebagai punca pendapatan kedua. Pendapatan kedua amat penting kerana sekiranya apa2 berlaku pada bisnes anda yang pertama anda masih mempunyai backup
Mengapa anda perlu bertukar kepada Tone Excel Simkad ini?

 

Anda pasti ada handphone samada untuk kegunaan biasa harian  atau untuk buat bisnes kan? Anda menggunakan simkad dari syarikat Telco tertentu kan?
  • Mengapa anda perlu membazirkan duit sedangkan anda tahu Toneexcel Simkad ini boleh menawarkan perkhidmatan yang sama bahkan lebih lagi. Toneexcel memberi kembali peratus tertentu daripada jumlah top up anda dan rakan-rakan anda kepada anda setiap bulan.
  • Anda juga boleh membantu keluarga anda dengan cara menggalakan mereka menggunakan simkad yang sama. Berapa lama nak biarkan ahli keluarga topup atau bayar bill dengan syarikat Telco yang lain, syarikat Telco  yang untung semuanya. Kenapa kita tak mahu, bila ahli keluarga topup, kita yang dapat duit?
  • Dah berapa lama kita pakai handphone, dah berapa puluh ribu kita habis duit bagi dekat Telco kita, apa yang kita dapat?
  • Kenapa kita tak mahu buat bisnes sampingan yang semudah ini, modal pun tak besar. Mana ada bisnes yang boleh buat dengan modal bawah RM100? Nak buka kedai jual burger tepi jalan pun modal dua tiga ribu untuk memulakannya.
  • Berapa banyak lagi hutang yang kita ada? Bila kita dapat selesaikan sepenuhnya hutang kita? Kenapa tak mahu buat bisnes sampingan yang boleh bantu kita selesaikan hutang2 yang ada? Kalau dengan gaji sekarang, bila kita dapat hidup bebas hutang?
  • Kalau komisyen topup kita contohnya dah cecah lima sepuluh ribu sebulan, sekurang2nya kita tahu, kalau kita meninggal hari ini, komisyen kita akan diwariskan pada suami atau isteri, sekurang2nya anak bini kita ada sumber pendapatan untuk meneruskan kehidupan.
“Cuba anda bayangkan dan rasakan hasil yang bakal anda capai nanti, bebas hutang, duit simpanan banyak dan anda boleh buat banyak benda dengan duit tersebut. Anda ingin mengerjakan umrah?, melancung? membeli rumah, kereta, membantu keluarga atau orang-orang yang kurang bernasib baik seperti anak-anak yatim dan sebagainya. Anda boleh berwakaf kerana ia amat penting sebagai saham akhirat kita. Orang akan ingat dan sebut kebaikan anda walaupun anda sudah tiada lagi didunia ini”
Sifu Mazelan Abas dulu bekas pekerja kilang, sangat susah bekerja makan gaji dan dikelilingi oleh masalah hutang. Sekarang ini selepas menyertai bisnes Tone Excel ini beliau telah mendapat pendapatan melebihi RM 500 K setiap bulan selepas 5 tahun menyertai bisnes ini. Semasa website ini dibuat  pendapatann beliau  telah melebihi RM 800 K sebulan dan sekarang mungkin sudah melebihi RM 1 juta setiap bulan.  Lihat video ini.

Siapa Saya?

Nama saya Zoolkiff Ahmad. Saya adalah Online Marketer. Saya menceburi bidang ini disebabkan terlalu minat dengan bisnes dan bisnes online adalah yang paling sesuai. Saya mendapat bimbingan dari 3 orang Sifu yang terkenal dalam dunia Online marketing ketika ini iaitu Sifu Mazelan Abas, Sifu Irfan Khairi dan Sifu Khairi Ariff LikeMethod.
Mazelan Abas
Mazelan Abas
Irfan Khairi
Irfan Khairi
Khairi Ariff
Khairi Ariff
Cita-cita saya ingin membantu golongan yang kurang bernasib baik dan saya amat teruja melihat wajah-wajah ceria mereka yang pernah saya bantu sebelum ini. Saya juga ingin membantu sesiapa saja yang baru mencebur dalam bisnes online ini agar sama-sama berjaya. Together We Excel. Sama-sama kita berjaya itulah cita-cita saya.

Zoolkiff Ahmad

Jadi nasihat saya sertailah bisnes ini…

Apa Itu Tone Excel ?

ToneExcel Simkad bukan bisnes MLM dan bukan bisnes jual top up tetapi adalah bisnes menjual atau memperkenalkan simkad. Setiap kali pelanggan atau rangkaian anda top up anda akan dibayar. Jadi kita hanya jual sekali tetapi kita akan dapat duit berkali-kali setiap kali mereka top up. Mereka boleh top up dimana-mana seluruh di negara atau secara online. Kita juga sebagai pengguna akan mendapat komisyen setiap kali kita top up atau ahli keluarga kita top up.
Toneexcel Simkad (1)
ToneExcel Simkad adalah simkad prepaid. Ianya seperti simkad-simkad yang lain; boleh call, boleh sms, boleh berinternet, boleh berfacebook, whatsapp dan sebagainya, malah anda juga boleh memohon untuk mengekalkan nombor yang anda gunakan sekarang ke dalam simkad ToneExcel.  Boleh transfer kredit, boleh check baki, boleh guna 4G, ada saiz nano, saiz mikro.
Mari kita dengar penjelasan yang diberikan oleh Exekutif pemasaran Tone Group Mr. Noal Thong dan Sifu Mazelan Abas temuramah di Radio Bernama.

Profil Syarikat

Syarikat Tone Excel Sdn. Bhd. ditubuhkan pada tahun 2009 yang memberi peluang perniagaan kepada usahawan dalam bidang telekomunikasi. Pengerusi syarikat adalah Dato’ Syed Kamaruzaman. Pada 10 Februari 2010 syarikat ini telah menandatangani perjanjian dengan Tune Talk yang merupakan pembekal perkhidmatan komunikasi talian telepon.
Tune Talk dimiliki oleh syarikat induk Tune Group yang memiliki Tune Air (Air Asia), Tune Hotels, Tune Insurance, Tune Sport dan Tune Money.
Tune Talk menggunakan prasarana CELCOM dan Celcom ada 38% share dalam Tune Talk. Jadi dimana ada coverage line Celcom disitu ada coverage line Tune Talk.
Kenapa Anda perlu sertai Bisnes Simkad Tone Excel?
KEPERLUANTelepon bimbit merupakan satu keperluan semua orang untuk berhubung
BERKUALITI Menggunakan prasarana Tune Talk yang menggunakan coverage Celcom.
TIDAK BERMUSIMSetiap saat dan setiap masa orang akan menggunakan telepon bimbit.
KALIS EKONOMI MELESETWalaupun zaman kegawatan ekonomi, orang tetap menggunakan telepon bimbit.
PASARAN SEDIA ADAPasaran luas. Lebih 41 juta pengguna telepon adalah pelanggan anda.
PENDAPATAN PASIF- Selagi orang guna handphone/top up, selagi itu kita dapat duit walaupun kita bukan penjual top up. Buat sekali tapi untung berkali-kali.

Bagaimana Anda Boleh Buat Duit Dengan ToneExcel Simkad?

Modal menjalankan bisnes ini amat kecil, kurang dari RM 100 tetapi untungnya besar. Resikonya amat kurang. Keuntungan melebihi 20% setiap simkad dan tidak termasuk bonus. Anda hanya perlu jual sekali sahaja pada pelangan anda dan anda akan dapat lagi komisyen-komisyen lain dan juga bonus setiap kali mereka top up. Ianya terus dimasukan ke akaun bank anda. Ianya bukan sekali tetapi setiap bulan sepanjang hayat selagi anda menggunakan simkad ini.
Apa yang  anda perlu lakukan hanya guna ToneExcel Simkad ni dan ajak orang lain sama-sama menggunakannya. Apabila anda sudah merasa kebaikannya dan berjaya dalam bisnes ini kenapa tidak anda kongsi kebaikan  itu dengan orang lain, terutamanya keluarga dan rakan-rakan anda.
Sharing is Caring kan?, Together We Excel (Berkongsi Tanda Prihatin kan?, Sama-Sama Kita Berjaya). Itulah konsep ToneExcel. Anda hanya perlu minta mereka beli simkad ni, murah je pun, aktifkan dengan SMS dan SMS sekali lagi untuk kekal no lama anda. Anda terus dapat RM 20 masuk akaun bank anda. Senang je kan.
Itu belum lagi komisyen-komisyen lain setiap kali mereka top up atau anda sendiri topup, bonus tahunan, insuran percuma, cabutan bertuah, package perlancungan/umrah, pinjaman pelajaran, kesihatan dan banyak lagi. Baca seterusnya untuk ketahui kelebihannya.
Lihat video ni.

ANDA DAH BERSEDIA NAK MENYERTAI BISNES HEBAT INI. ==> KLIK DISINI

Apakah Kelebihan ToneExcel Simkad Ini?

1. Kelebihan Pertama:

Pertama Rate ToneExcel Simkad untuk panggilan 28 sen/min adalah antara yang termurah di negara kita. Kerana ia hanya flat rate, tiada kos-kos tersembunyi. Tidak kira apa jua keadaan, call sesama sendiri rate yang sama, call ke tempat lain rate yang sama, call waktu malam rate yang sama, call waktu siang rate yang sama, topup RM5 tetap rate yang sama, topup RM30 tetap rate yang sama. Over due credit (balance kredit yang dah tamat tempoh, hanya boleh digunakan jika kita topup semula), juga menggunakan rate yang sama. Panggilan minit pertama, rate yang sama dengan panggilan minit kedua dan seterusnya. Semuanya flat rate, apa jua keadaan, sebab itu ia merupakan antara rate yang paling rendah di Malaysia ini.

*Tahukah anda syarikat Telco yang lain mengenakan charge panggilan yang berbeza mengikut keadaan siang/malam, minit pertama lain, minit kedua lain, dengan rakan-rakan lain dengan Telco lain, lain, kredit overdue ratenya boleh mencapai 48 sen/minit dan seterusnya? Inilah yang dinamakan kos tersembunyi.

Sekadar renungan:

Apa pendapat anda, jika anda nak beli barang di satu kedai, dan apabila anda bertanya, berapa harga barang ini encik?

Dijawab, “Kalau kamu datang malam lain harga, kalau siang lain harga. Kalau kamu datang pukul 10 tepat lain harga, kalau kamu datang pukul 10 1 minit lain harga, 10. 2 minit lain harga. Kalau hari jadi kamu lain harga, kalau hari jadi saya lain harga. Kalau kamu datang naik motor lain harga, kalau kamu datang naik BMW lain harga. “

“Jadi berapa harganya ?????????” peningkan???

ToneExcel charge panggilan satu harga sahaja 28 sen/min, walau apa keadaan sekali pun.
SMS saya tidak perlu ulas panjang, kerana SMS semakin hari semakin kurang penggunaannya, sebab ramai dah orang pakai whatsapp/wechat/facebook/telegram dan macam2 lagi.

2. Kelebihan Kedua:

Anda topup RM5 anda dapat kredit RM5 sahaja.

Anda topup RM10 anda dapat kredit RM10 sahaja.

Anda topup RM30 anda dapat kredit RM30 dan PERCUMA 1G data internet. Kredit RM30 tetap ada.

Anda topup RM50 anda dapat kredit RM50 dan ditambah kredit RM20, menjadi kredit anda RM70.

Jadi anda boleh berjimat, tak perlu nak langgan data internet lagi, sebab dengan topup RM30, anda mendapat kredit RM30 dan PERCUMA 1G data. Kan jimat, tak perlu langgan data. Kalau kredit dah banyak sangat, maka tak perlulah nak topup RM30 lagi, bolehlah beli dan langgan data 1G pada harga RM38.

3. Kelebihan Ketiga:

Jika anda topup setiap bulan (jumlah keseluruhan dalam sebulan) melebihi RM50, maka bulan hadapannya anda diberikan perlindungan kemalangan percuma bernilai RM100,000. Kemalangan yang menyebabkan kematian dan cacat kekal. Diingatkan yang ini adalah PERCUMA, nak ambil boleh, tak mau ambil pun boleh.

4. Kelebihan Keempat:

Setiap kali anda topup, anda akan diberikan point. Point2 ini boleh dikumpulkan dan ditukarkan kepada tiket kapal terbang air asia, handphone, tiket wayang dan macam2 lagi.

5. Kelebihan Kelima:

Sebagai pengguna simkad ToneExcel, anda layak menyertai pertandingan cabutan bertuah yang diadakan setiap bulan dan setiap tahun. Hadiah ada yang berbentuk wang ringgit, ada berbentuk pakej pelancongan, ada hadiahnya kereta BMW CASH dan macam2 lagi.

6. Kelebihan Keenam:

Jika anda mempromosikan simkad ini kepada ahli keluarga atau rakan2, jika anda dapat menjual pada seseorang sahaja, anda akan mendapat komisyen sebanyak RM20 atas setiap orang. Komisyen ini dipanggil Komisyen Fast Track. Komisyen ini akan dimasukkan 2 kali sebulan terus kedalam bank akaun anda.
Komisyen kedua apabila mereka topup. Setiap kali mereka topup anda akan mendapat komisyen sebanyak 6%. Malah anda juga akan mendapat komisyen diatas pelanggan-pelanggan mereka sebanyak 3% dan 11%. Komisyen ini akan dimasukkan terus kedalam bank akaun anda setiap 21hb. Anda boleh menjadikan ia sebagai satu perniagaan sampingan, untuk tambah2 duit gaji anda yang sedia ada.

Buat Duit Dengan ToneExcel Simkad

BONUS 1: Fast Track

Anda akan dibayar RM 20 setiap kali anda memperkenalkan seorang ahli baru menyertai program ini. Anda boleh menaja seramai mana yang anda mahu (tiada had).
 Bonus 1

BONUS 2: Komisyen Topup

Anda akan menerima komisyen top up hasil daripada topup bulanan oleh semua ahli dalam rangkaian anda. Sebagai ahli biasa anda akan menerima komisyen topup sehingga diaras 3 mengikut peratusan.

Buat Duit Online Dengan ToneExcel Simkad

Bonus 2 duplikasi

BONUS 3: Bonus Tahun Baru

Apabila anda menaja ahli baru di Aras`1 dengan jumlah tertentu dalam tempuh sebulan, anda akan dibayar mengikut peratusan dari komisyen topup bulanan anda dan dikumpul sepanjang tahun.

Bonus 3 (1)

BONUS 4: Cash Back

Bonus 4 (1)

Kelebihan menjalankan bisnes sampingan ini:

a. Ia tidak mengganggu kerja anda yang sedia ada.

b. Anda tidak perlu jual topup kerana mereka boleh topup dimana sahaja kedai2 yang jual topup.

c. Modal untuk memulakan bisnes ini amat kecil berbanding bisnes2 yang lain.

d. Anda boleh mendapatkan pelanggan dengan mudah, kerana pelanggan pertama anda adalah ahli keluarga sendiri, mereka adalah pengguna handphone, selama ini mereka topup orang lain yang untung, tetapi dengan simkad toneexcel ini, bila mereka topup, anda yang akan dapat duit.

e. Jual sekali, untung berkali-kali, sebab biasanya orang pakai handphone pada jangka masa yang lama, maka selama itulah mereka topup.

f. Komisyen yang anda perolehi setiap bulan nanti, ianya boleh diwarisi. Apa2 berlaku kepada anda, komisyen bulanan yang anda terima itu boleh dipindah milik kepada waris kita pula.

Untuk anda memahami secara keseluruhan tentang bagaimana nak menjalankan bisnes simkad ToneExcel ini, anda boleh luangkan masa untuk melihat video ini:

==> KLIK DISINI Untuk lihat testimonial mereka yang berjaya dalam bisnes Tone Excel Simkad ini

==>  KLIK DISINI Untuk menyertai BISNES HEBAT ini